Kismamáknak szóló élelmiszerbiztonsági füzetet adott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) anyák napja alkalmából.
A hatóság pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte, hogy az élelmiszerbiztonság a várandósság alatt különösen fontos, ezért a Nébih szakemberei az “Ételt csak okosan!” program részeként összeállítottak egy kifejezetten kismamáknak szóló tájékoztató kiadványt.
Rámutattak: a várandósság alatt az immunrendszer kisebb hatásfokkal működik, ezért a kismamák fogékonyabbak lehetnek az élelmiszer-eredetű megbetegedésekre, amelyek akár a születendő gyermek egészségét is veszélyeztethetik.
A most elkészült 28 oldalas informatív tájékoztatóban a Nébih összegyűjtötte a kismamákat érintő, élelmiszerekhez kötődő veszélyforrásokat, és bemutatja azokat a lépéseket, amelyek betartásával az élelmiszerek okozta – akár rendkívül súlyos következményekkel járó – megbetegedések megelőzhetők – áll a közleményben.
MTI