Megalakult az új szekszárdi közgyűlés

Megalakult csütörtökön az új szekszárdi közgyűlés, az ülésen tizennégy képviselő, két alpolgármester és négy bizottság tagjai tettek esküt.

Berlinger Attila, a város szintén új, Fidesz-KDNP-s polgármestere – aki már júniusban hivatalba lépett – az ülést követő sajtótájékoztatón azt mondta, az önkormányzat nehéz, de “Szekszárd tekintetében nagyobb együttműködésre nyújt lehetőséget nyújtó időszak előtt áll”.

“A szomszédunkban háború dúl, hazánk és az Európai Unió között nem egyszerű a gazdasági helyzet”, de megpróbálnak “előremutató fejezetet hozni a város életébe” – fogalmazott.

“Azon leszünk, hogy felül tudjunk emelkedni a politikai életben sokszor túlzásba vitt feszültségeken, és sok egyeztetés végén fejlődésnek indítsuk városunkat“– tette hozzá.

Közölte, hat hónapon belül elkészül az önkormányzat 2029-ig szóló gazdasági programja. Fontos feladatnak nevezte a közterek állapotának javítását és parkolóhelyek építését.

Megjegyezte, nem működhet egy város “ellenzéki attitűddel, úgy, hogy nem ragadja meg a pályázati lehetőségeket”.

A közgyűlés Máté Pétert (Fidesz-KDNP) főállású, Fusz Györgyöt (Fidesz-KDNP) társadalmi megbízatású alpolgármesternek választotta. Előbbi a városüzemeltetéssel, utóbbi a kulturális és humán területtel foglalkozik majd.

A sajtótájékoztatón Fusz György többek között azt mondta, mélyponton van a felsőoktatási képzésben a város, a fiatalok elmennek, csökken a lakosság. “Élhetőbb várost szeretnénk”, ahol a kulturális élet fel tud virágozni – fűzte hozzá.

A közgyűlésben tíz, az egyéni választókörzetekben győztes Fidesz-KDNP-s képviselő, az Éljen Szekszárd Egyesület három, illetve a Mi Hazánk egy, kompenzációs listáról mandátumhoz jutott képviselője foglal helyet. MTI