Megalakult Esztergom közgyűlése

Megalakult csütörtökön Esztergom megyei jogú város közgyűlése, a 15 tagú testületben Hernádi Ádám polgármester mellett további tíz képviselő a Fidesz-KDNP tagja.

Hernádi Ádám (Fidesz-KDNP) az MTI-nek elmondta, történelminek nevezhető az ülés, mert a település 2022-ben kapta vissza megyei jogú városi rangját, így ez a testület első közgyűlése. Hozzátette, az elmúlt időszakban Esztergom nem volt politikai csatározások helyszíne és ez ebben a ciklusban is így lesz.

A Komárom-Esztergom vármegyei település legfontosabb beruházásai között az új gát megépítését emelte ki.

Annak szükségességét a néhány hete levonult árvíz is bizonyította – fűzte hozzá. Az önkormányzat felújítja a Bástya áruház épületét, ott digitális-kulturális teret alakítanak ki, mozival és e-sport lehetőségekkel – közölte.

Ismertetése szerint a Fidesz-KDNP az összes egyéni választókerületi helyet megnyerte, a közgyűlésbe kompenzációs listáról jutott be a Szeretgom nevű civil ellenzéki szervezet négy tagja és a Mi Hazánk egy képviselője.

Az alakuló ülésen a közgyűlés a polgármester munkájának segítésére egy társadalmi megbízatású alpolgármestert választott Alberti Péter személyében.