Már az első napon több mint négyezer regisztrált szakmai látogatót fogadott az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar hazánkban először megrendezett kiállítása, a SIRHA BUDAPEST. A március 10-12. között zajló szakkiállítást Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter nyitotta meg hétfőn délelőtt a HUNGEXPÓN.
Az iparág hazai és nemzetközi szakembereinek jelentős érdeklődése mellett, 20 000 m2-en, összesen 300 kiállító cég részvételével zajlik a SIRHA BUDAPEST kiállítás a HUNGEXPÓN. A kiállítói térben és a konferenciatermekben egyaránt európai színvonalú fórum fogadta az üzletembereket és a szakembereket.
Az ünnepélyes megnyitón Dr. Fazekas Sándor miniszter többek között elmondta: az elmúlt időszakban érezhetően, 70-ről 75 százalékra nőtt a Magyarországon előállított élelmiszerek fogyasztása. A magyar kormány számára az élelmiszer-feldolgozás kiemelten fontos terület, ezért is nyilvánították az élelmiszeripart stratégiai ágazattá.
A folytatásban további két mozgalmas napra számíthatnak a szakemberek. A kiállítás meghívott résztvevői a külföldi piacokat képviselő több mint 70 „hosted buyer”, a célzottan meghívott iparágbeli üzletember. A konferenciák és előadások mellett a Kreatív Konyha Fórum prezentációi, Kolonics Zoltán – a SIRHA cukrász nagykövetének – bemutatói, az Év desszertje verseny döntője, az Élelmezésvezetők Napja is helyet kaptak a programban.
A SIRHA BUDAPEST kiemelkedő kísérő eseménye lesz szerdán a Bocuse d’Or Magyar Döntő, ahol hat fiatal séf verseng majd az európai fordulóba való továbbjutást jelentő első helyért.