Halétel – téma: pisztráng
Pisztrángfilé fűszeres zöldségjuliennel és scampival töltve, torma és tintaspagetti-ívvel a tetején meglepetészöldségekkel körítve
Köretek:
A halétel „titkos összetevőjét” a verseny előestéjén leplezték le; az édesköményből rögtönzött a csapat.
Hétfőn este, a helyszínen kialakított piac zöldségkínálatából az alábbi friss alapanyagokat választották: burgonya, zöldalma, fehérhagyma, gyömbér, kapor, sütőtök, japán articsóka, vörös- és cirmos cékla, póréhagyma és tarlórépa.
Húsétel – téma: gyöngytyúk
Gyöngytyúkmell ívek
Paprikás gyöngytyúkmell csíkok
Combsonkaszelet póréhagymával és siitakehamuval
Panco-gyöngytyúkbőr és koriander morzsa
Köretek:
Pickled gulyás consommé savanyított, marinált ecetes zöldségekkel és „szférikus tejfölgolyóval”, fűszersaláta és gulyás jus
Mangóecetben marinált, sütőtökszalagba göngyölt, korianderes-birsalmás narancslekvárral töltött répa póréhamuval
Grenaille burgonyakavics fekete olívatapenáddal töltve
Tojás sült csirke majonézzel töltve
Zöld sabayon és gyöngytyúk jus
Gombazselén és fekete kenyéren tálalt feketegyökér „hattyú” tormás panna cottával, rajta csicsóka carpaccióval és tejchips tollakkal