Ahogyan a Balaton mind több rajongója fedezi fel a strandpapucsos nyaraláson kívüli lehetőségeket, úgy a balatoni gasztronómia is túlmutat már a lángos és hekk hőskorában megragadt sztereotípiákon.
A különféle nemzetiségi konyhák íz világát szendvicsekben megjelenítő S’nwich Around the World séfje, a Nyitott Balaton vendégei tiszteletére készítette el a Balaton szendvicset, amely “street food” és “fine dining” változatban kóstolható.
Fotó: Dóka Attila
Az alkotók szerint, ahhoz, hogy a Balaton szendvics kiléphessen a rendezvény keretei közül, legalább két kritériumnak kell eleget tennie:
1. Alkalmazható legyen több vendéglátó szegmensben.
2. Amellett, hogy formai és tartalmi keretet ad, engedjen teret a készítők egyéni ízlésének és kreativitásának.
,,Az 1. pontnak a street food és fine dining változatokkal teszünk eleget, a 2. pontnak pedig a szendvics fő alkotóival.” – Nyilatkozták az alkotók. A többféle balatoni halból készülő pogácsát, ki-ki saját ízlése és fantáziája szerint összeállított halkombinációből készítheti. A halpogácsát balatoni rizlinggel készülő mártás kíséri, illetve balatoni mandulával kevert, friss spenót levelek és kandírozott citromropogós teszik teljessé. A rizlinges mártás szintén tág teret enged az egyéni kreativitásnak. A Balaton szendvics, előételként, kiválóan adaptálható magasabb kategóriájú tányér-szervizes környezetben is. Ebben a kategóriában, a díszített halpogácsát vékony, pirított toast-kenyérrel tálalva lehet a szendvics jelleget elegánsan reprezentálni.
A Balaton, a S’nwich nyári, szezonális specialitásai között lesz elérhető.