Édes és sós csodák a Magyar Ízek Utcáján

Egy év kihagyás után, idén ismét a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja először a nagyközönség az Ország Kenyerét, a Szent István-napi kenyeret, valamint az Innovatív kenyeret. Amint arról már hírportálunk is beszámolt, a Szent István napi kenyér címet idén a solymári Hel Pékség Solymár gyöngye kenyere nyerte, az Év Innovatív kenyere pedig a tiszakécskei Fejedelmi Pékség Tisza-parti magvas kézműves kenyere lett.

Először kóstolható három torta is az ünnepi ízkavalkádban: a Magyarország Tortája, a budapesti Habcsók Cukrászda cukrásza, Fodor Sándor alkotása, a Napraforgó, a Vadászati és Természeti Világkiállítás tortája, a Nimród, amelyet Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere készített, és Magyarország Cukormentes Tortája, a Beszterce rózsája, amelynek a megálmodója szintén Füredi Krisztián.

Felvételeink a Magyar Ízek Utcája sajtótájékoztatóján, a Várkert Bazár egyik legszebb helyszínén készültek.

H. G. M.

Fotó: Juhász Melinda

 

 

H. G. M.