- október 28-án, pénteken Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán Élelmiszer- és Energiabiztonsági Konferenciát tartanak, ahol olyan aktuális témakörök lesznek a terítéken mint a fehérjék szerepe a táplálkozásban, az alapanyag ellátási problémák és megoldások valamint az alternatív energiaforrások az élelmiszeriparban.
A rendezvényen köszöntőt mond Dr. Nobilis Márton Pál, az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár az Agrárminisztérium részéről. Továbbá olyan nagyszerű előadóktól hallhatnak a résztvevők érdekességeket mint Dr. Felkai Beáta Olga, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár az „Energiaválság hatása az élelmiszergazdaságra” vagy Éder Tamás, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnök „Élelmiszerellátás biztonsága versus energiaellátás” című előadásai.
– Az egyre nagyobb múltra visszatekintő, eddig főként élelmiszer-biztonsági konferencia ezúttal az összes magyar élelmiszer-feldolgozót, ezáltal a fogyasztókat is érintő energetikai kérdésekkel is hangsúlyosan foglalkozik. Mint minden évben, mi idén is részt veszünk a rendezvényen, az érdekes előadások mellett ez egy igazi partnertalálkozónak is tekinthető az élelmiszeripari résztvevők számára – mondta Németh Csaba a Capriovus Kft. részéről, mely cég szinte minden alkalommal kiállítóként is megjelenik az eseményen.
A rendezvényen hagyományosan a várható közép és hosszú távú élelmiszeripari jövőkép is szóba kerül valamint a modern technológiák, vizsgálati újdonságok. Továbbá az olyan innovatív élelmiszerekkel is megismerkedhetnek a résztvevők mint a tojásfehérje alapú tejtermék-helyettesítő termékcsalád, a ToTu.
További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek