Idén tavasszal több, mint százharminc felső- és középkategóriás étterem kínálatát ismerhetik meg az érdeklődők a X. Országos Étterem Héten, március 21. és 27. között. Aki előzetesen asztalt foglal a www.etteremhet.hu weboldalon, minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthat 3,300.– forinttól kezdődő áron (amely a szervízdíjat is tartalmazza), szabadon választva a résztvevő éttermek közül.
Fotó: Juhász Melinda
A tizedik, jubileumi Étterem Hét alkalmából a szervezők és a résztvevő vendéglátók a bevétel egy részét felajánlják a Gyermekétkeztetési Alapítványnak, hátrányos helyzetű gyermekek étkeztetésének támogatására. A kitűzött cél az, hogy a felajánlásnak köszönhetően az új év jegyében 2016-ban, legalább 2016 gyermek lakjon jól.
A vendégek részéről nagy igény mutatkozott arra, hogy a legdrágább, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó éttermek kiemelt minőségű menüt kínáljanak. Ezért a 2016. tavaszi Étterem Héten ismét jelen lesznek az ún. Prémium menük, melyeknek ára 4,900.− forint lesz. A Prémium menük különleges minőségét kiváló, Michelin ajánlással is rendelkező éttermek fémjelzik.
A DiningCity nemzetközi étteremajánló márciusban már tizedik alkalommal szervezi meg a Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Országos Étterem Hetet. A programban ezúttal is jó néhány olyan étterem vesz részt, amely szerepel „Az 50 legjobb magyar étterem” listáján. A minőségi vendéglátás szellemében az Étterem Hétre kialakított
szabad helyek száma az egyes éttermekben limitált, de aki igyekszik az asztalfoglalással, az akár Michelin ajánlással rendelkező étteremben is elfogyaszthatja a kedvező árú ebéd-, vagy vacsoramenüjét.
A X. Étterem Hét programjához minden eddiginél több vendéglátóhely csatlakozott, amelyek között szerepel új indulóként pl.: a Borkakas étterem, a Brasserie & Atrium (Corinthia Hotel), a Buddha-Bar Budapest, a Macesz bisztró, a Mészár Steak Kitchen, a SonkaArcok étterem, az Up & Down étterem, valamint a Costes étterem új vendéglátó helye, a Costes Downtown.
Az ízletes ételeken túl néhány vendéglátóhelyen Kovács Antal, háromszoros magyar sommelier bajnok ajánl egyedi áron különleges – kizárólag az ipari technológiától és adalékanyagoktól mentes – három tételes „borsort”.
A programba már bekapcsolódott éttermek listája:
Budapest és Pest megye:
0,75 bar & bistro
A38 hajó-étterem
Alagút bisztró
Almárium bisztró
Amaretto étterem
Amuleto Ristorante
Apacuka étterem
ARAZ étterem
Art bistrobar (art’ otel Budapest)
Bagolyvár étterem
Bajai Halászcsárda
Bali Caffe
BIGinning étterem
Bocadillo Astoria
Borkakas Wine Bistro
Brasserie & Atrium (Corinthia Hotel)
Budapest Bisztró
Buddha-Bar Budapest
Café Astoria Restaurant
Casa Bianca Bistro Italiano
Chagall Café
Chess étterem
Ciao Ciao Trattoria
Columbus Hajó-Étterem
Costes Downtown étterem
Don Leone étterem
Dunacorso étterem
Eiffel bistro & bar
Evidens Bistro
Fire étterem
Fortuna szálloda és étteremhajó
Fuji Japán étterem
Fülemüle étterem
Gellért étterem (Gellért Szálló)
Gundel étterem
Hachapuri Grúz étterem
Halászbástya étterem
Hanoi vietnámi étterem
Hemingway étterem
Il Pastaio ristorante
Imázs étterem
Intermezzo étterem
János étterem
Jardinette étterem
Jégkert Cafe
Kaltenberg étterem és söröző
Kanpai Izakaya japán bisztró
Kárpátia étterem
Kispéntek étterem
Krizia étterem
L.A. Bodegita étterem
La Bodeguita del Medio étterem
La Perle Noire étterem
Lajos Király étterem
Lamb & Leo Bistro
Lisztró Gasztró Bisztró
Locavore étterem
Macesz Bistro
Magyar Ízek Magyar Háza
Manna étterem
Matrjoska Bisztró
Mátyás Pince étterem
Mészár Steak Kitchen
Mezzo Music étterem
Monarchia Kert
Nagy Levin étterem
Napfényes Étterem és Cukrászda
Nika étterem
nU bisztró
Olíva étterem
Palack Borbár
Pane Vino Restaurant
Paris Budapest étterem
Pavillon de Paris étterem
Pesti Disznó Gastrobar
Porta Paulaner
Premium café és étterem
Princessin étterem
Remíz kávéház és söröző
Ring Café and Burger bar
Riso Bistro
Riso Ristorante
Rudas étterem
Rustico étterem
Salaam Bombay étterem
Seasons Bistro & Wine Bar
SonkaArcok Bárkonyha
Spinoza Café
Spoon cafe and lounge
St. Andrea Wine & Gourmet Bar
Sushi Sei étterem
Széchenyi kertvendéglő
Szép Ilona étterem
Trattoria Barca Bianca
Trattoria Mamma étterem
Up & Down étterem
VakVarjú BUDA
VakVarjú ÚJLIPÓT
Vár: a Speiz étterem
Vogue hajó-étterem
Országszerte:
Almalomb étterem (Hosszúhetény)
Bistorant (Szeged)
Bori Mami Bistro (Gyöngyös)
Budai Gesztenyés étterem (Budakeszi)
Dráva Hotel étterem (Harkány)
DRÓT Bisztró (Miskolc)
Erhardt étterem (Sopron)
Fenyves étterem (Debrecen)
Historante étterem (Veszprém)
IKON étterem (Debrecen)
Jankovich Kúria (Rácalmás)
Jókai Bisztró (Pécs)
Karolina Fűszerkertje (Tihany)
Kavics Grill étterem (Velence)
Kistücsök étterem (Balatonszemes)
Malom étterem (Miskolc)
Mangó étterem (Balatonlelle)
Poirot Belga Pub (Érd)
Rozmaring Vendéglő (Noszvaj)
Sárga Borház étterem (Tokaj)
Solier Café (Gödöllő)
Sopronbánfalvi Kolostor (Sopron)
Spaletta Étterem és Sörház (Kecskemét)
Szél Fiai Fogadó (Nyúl)
Tenkes Csárda (Csarnóta)
Terazza Bistro Bar (Sümeg)
Tóvendéglő (Szombathely)
Végállomás Bistorant (Miskolc)
Villa Pelikán étterem (Szombathely)
zip’s brewhouse (Miskolc)
Zsolnay étterem (Pécs)