Az idei Gourmet Fesztiválon már a belépőjegy mellé is járt egy csésze Nespresso. A pultnál pedig Orosz Barbara készítette a finomabbnál finomabb kávékoktélokat. A prémium kapszulás kávéiről ismert márka egy különleges, inkább teához hasonlító itallal is meglepte vendégeit. A Nespresso standján ugyanis Tóth Sándor barista bajnok, a kávécseresznye gyümölcshúsából készített forró italt. Ezt, a kávé lehántolt, majd megszárított héjából pörkölés után készült italt Cascarának hívják, fűszeres jegyei mellé savanykás íz társul. A Dél-Amerikából származó ital hidegen és melegen is elkészíthető, magas koffeintartalma miatt élénkítő hatású. A különféle elkészítési eljárásokkal egészen más ízek kerülhetnek napvilágra, akár frissítő italként gyümölcslével, vagy alkohol hozzáadásával koktélként is fogyasztható. További felfedeznivalót a macaron és kávé ízvilágának harmonizációja jelentette. Az ínyencek kipróbálhatták, hogy melyik süteményhez melyik kávé illik leginkább.