Receptek Halloweenra a Nespresso-tól

Október 31-én, Mindenszentek előtt tartják a Halloweent. Ennek a szellemektől és rémisztő lényektől hemzsegő, elsősorban esti és éjszakai mulatságnak leginkább az angolszász országokban van hagyománya, de mára a filmeknek köszönhetően az egész világon széles körben elterjedt. Az ősi kelta hiedelemvilágra épülő ünnep neve, a halloween az óangol nyelvből származik. A „szent” jelentésű hālig melléknévre, illetve ennek a főnévi megfelelőjére a hallow „szent, szent ember” jelentésű szóra vezethető vissza, méghozzá úgy, hogy az All-Hallows-Even kifejezésből alakult, ahol az utolsó szó az evening (este) szó régies változata. Az egész kifejezés a Mindenszentek keresztény ünnep előtti éjszakát jelölte. A kifejezés 1556-ból maradt fenn először, és ennek terjedt el később a skót változata, a Hallowe’en.

A boszorkányok, kísértetek egyéb szellemek ünnepére az óév utolsó napjaként tekintettek a pogány kelták, Samhain ekkor hívta össze a halottakat, akik különböző formákban jelentek meg, és rossz lelkek, gonosz állatok figuráit öltötték magukra. Az emberek a szellemeknek ételt és állatot áldoztak, hogy megkönnyítsék útjukat a túlvilágra. Amikor a Rómaiak elfoglalták a kelták földjét, több római ünnep motívumával is bővült az ősi hagyomány, így kerültek bele a Feralia, a holtak emléknapjának elemei, valamint Pomona, a gyümölcstermésért felelős istennő ünnepének alma szimbólumai.

Nálunk a Halloweent a 2000-es évek környékén kezdték el ünnepelni, manapság egyre több töklámpás és ijesztő figura látható. A jelmezkölcsönzők forgalmából ítélve úgy tűnik, hogy főleg horrorisztikus, művértől csöpögő beöltözős partiként ünnepeljük a Halloweent, ezért különleges Nespresso koktélokat ajánlunk a jó hangulathoz.

blondBlood on the rocks

Az aranyló cukorba burkolt karamellás alma a Cosi Grand Cru elbűvölő citromos ízjegyeivel gazdagítva indítja a bódító éjszakát.

Hozzávalók:

  • 1 kapszula Cosi Grand Cru kávéőrlemény
  • 1 dl almalé
  • 3 cl grenadine szirup
  • 1 szelet alma
  • Tört jég

Elkészítés:

  • Töltse a szirupot egy üvegpohárba, szórja rá a tört jeget
  • Öntse az almalevet a jégre egy kanál segítségével, de ne keverje össze
  • Külön shakerben rázza össze a Cosi Grand Cru kávét három jégkockával, és végül töltse a pohárba.

Midnight koktél

2Lágy és csábító, akár a fekete bársony, maga a megtestesült kávé elegancia, a benne lévő alkohol pedig garantáltan felpezsdíti a parti hangulatot.

Hozzávalók:

  • 1 Ristretto Grand Cru kapszula
  • 15 ml vanília ízesítésű vodka
  • 30 ml tej
  • 2 teáskanál kakaópor
  • 1 eper
  • jégkocka

Elkészítés:

  • Készítse el a  Ristretto Grand Cru-t  (40 ml ).
  • Öntse a hozzávalókat a shakerbe és rázza össze.
  • A jégkockákat kivéve,  öntsön minden  összetevőt egy Lungos csészébe