Itt a nyár, a hűsítő finomságok, a strandalak elérését vagy éppen megőrzését segítő ételek évszaka. Milyen jó is egy rostokban gazdag gabonamix és proteingazdag epres tojásfehérje-krém kombinációval indítani a reggelt. Azonban vannak időszakai a nyárnak, amikor az ízharmónia és a megfelelő tápanyag-összetétel nem elég, a finomságnak, amit eszünk hűsnek is kell lennie. Ez tipikusan az az időszak, amikor már délelőtt 9 órakor 30°C fölé kúszik a hőmérő higanyszála, és házi kedvenceink talpát megégeti a járda betonja. Na, ilyenkor kerülnek elő a fagylaltok!
„Ma már szerencsére a tej-, glutén- és cukormentes fagylaltokat bárki könnyedén, gyorsan otthonában is elkészít. Mi pont annak céljából, hogy az ételérzékeny emberek, valamint a sportolók és diétázók is pont ugyanúgy, mint bárki más, bármikor és bármilyen étellel kényeztethessék magukat, fejlesztjük folyamatosan tojásfehérje-alapú tejtermék-analóg kínálatunkat. Valamint osztjuk meg újabb és újabb, finomabbnál finomabb ételek receptjeit közösségi oldalunkon.” – mondta Dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.
Természetesen a finom fagylaltok hűsítő hatását fokozhatjuk olyan ízesítésekkel, amelyek igazán különlegessé teszik, és feldobják az ízilágot. Ennek példájául itt van egy tej-, glutén- és cukormentes paleo fahéjas fagyi receptje, ami a paleo étrendbe is beilleszthető:
Hozzávalók:
6 dl ToTu ital
20 dkg tojássárgája
5 dkg kakaóvaj
1 evőkanál szilvapálinka
1-2 teáskanál őrölt fahéj
7,5 dkg nyírfacukor
7,5 dkg eritrit
1-2 gramm sztíviapor
csipet só
Az összes hozzávalót, folyamatos kevergetés mellett 80°C-osra melegítjük. A továbbiakban a fagylaltgép használati utasításai szerint járunk el.
Tipp: Kompresszoros gépnél hűtés nélkül lehet a fagyi alapot használni, míg a tartályfagyasztós gépnél először hagyni kell kihűlni, sőt érdemes fél órára a fagyasztóba is betenni, hogy minél hidegebb legyen, amikor a gépbe kerül.
További információ: https://www.facebook.com/totutojastermek