Ismét a budapesti adventet ajánlotta olvasóinak Dagmar Kappe, aki 2011 decemberében, az akkor újonnan nyílt Iberostar Grand Hotel Budapest és a Magyar Turizmus Zrt. németországi képviseletének meghívására látogatott fővárosunkba. Az újságíró a téli Budapesttel kapcsolatos, utazásra ösztönző beszámolóját – a www.fernweh-aktuell.com online újság (havonta 300.000 látogató), a Der Tagesspiegel (133.000 példány), a Zentralschweiz am Sonntag (120.000 példány) és a schwarzaufweiss.de (5 millió látogató és 11 millió oldallehívás) online portál után – nemrégiben az elegáns német fürdővárosban, Baden-Badenben megjelenő Badische Neueste Nachrichten (130.000 példány) hasábjain, illetve Németország legnagyobb regionális napilapjában, az Észak-Rajna-Vesztfáliában terjesztett Westdeutsche Allgemeine Zeitungban (400.000 pld.) tette közzé, fővárosunkat télen is izgalmas célpontként bemutatva.
A budapesti kávéházak különleges hangulatáról ír Michael Rothe a Sächsische Zeitungban. Az írás az olvasóknak egy időutazással mutatja be fővárosunk eme sajátos kultúráját, amely izgalmas történetek, fantasztikus desszertkreációk mellett építészeti különlegességekkel is büszkélkedhet. Az újságíró utazását az MT Zrt. németországi képviselete tippekkel, kapcsolatokkal segítette. A Sächsische Zeitung a keleti tartományok legnagyobb példányszámú újságja, amelyet Drezdában és környékén több mint 730 ezren olvasnak.
A magyar konyha, ezúttal német vonatkozású rejtett kincseit mutatta be nemrégiben Sabine Schiner a Darmstädter Echo egyik vasárnapi számában (90.000 pld.) “Ízkísérletek Paprikaországban” címmel. Az újságírónő a másfél oldalas írásban részletesen beszámol arról, hogy a magyar borkészítésnek milyen sváb hagyományai vannak, egyben egy kis történelmi betekintést is ad az olvasóknak a magyarországi svábok életébe. Bemutat egy nem mindennapi fiatal párt is, akik Németországból, illetve Svájcból telepedtek át Magyarországra, Almáskeresztúrra, ahol kecsketartással és sajtkészítéssel foglalkozva boldogan élik hétköznapjaikat. Az újságíró idén szeptemberben az MT Zrt. meghívására járt hazánkban, hogy megismerkedjen a magyarországi svábok kulináris hagyományaival is.