Napjainkban a gasztronómia, az étel- és italfogyasztás kultúrája mind több embert érint meg. Egyre szélesebb azoknak a köre, akik a recepteken túl szívesen tájékozódnak az éttermekről, cukrászdákról, kávéházakról, pincészetekről. Örömmel olvasnak séfek, cukrászok, baristák, borászok életéről, magas minőséget kínáló, előállító és garantáló termelőkről, gasztronómiai eseményekről, estekről, fesztiválokról.
Nekik szól a tavasz derekán indult kulináris portál, a Gourmet Riporter, amely minden nap friss írásokkal jelentkezik. A portál nem kizárólag az éttermekre koncentrál, hanem különböző rovataiban beszámol a kulinária híreiről, borászatokat, pálinkafőzőket, kávéházakat, cukrászdákat, street food szereplőket, termelőket, alternatív étkezési szokásokat és műhelyeket mutat be, emellett fesztiválokra, versenyekre is ellátogat.