Tegnap az Országház Vadásztermében tartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Magyarország Tortája versenyt idén a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrásza, Füredi Krisztián nyerte meg Curiositas nevet kapott alkotásával.
A pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat hozzáadott cukor nélkül, Dienes Andrea cukrászmester vezetésével készített süteménye, a Szentivánéji Álom nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája megmérettetést. A két győztes finomság (ezt nem csak udvariasságból írjuk, meg is kóstoltuk őket!) augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában kapható.
Ugyanitt mutatták be a Magyar Pékszövetség kenyérversenyének első helyezett kenyereit és gyártóit. Az idei év legjobb búzakenyerének, 2020. Szent István napi kenyerének a balmazújvárosi Balmaz-Sütöde Kft. Hajdúsági házi kenyerét választotta a szakmai zsűri. A kft. ügyvezető igazgatója Fülep Zsolt. Az Év Innovatív kenyere a solymári Hel Pékség Kft. Rozmaringos, burgonyás cipója lett. A kft. tulajdonosa Szász Krisztián.
Fotó: Juhász Melinda
H. G. M.